Gaashekwerk

Gaashekwerk wordt veelal ingezet bij tuinen of begrenzing van een bedrijfspand. Zoals de naam al zegt bestaat het hekwerk uit gaas. In het geval van hekwerk is gaas een dun gevlochten materiaal dat zorgt voor stevigheid en veiligheid. Het gaas wordt vaak gemaakt van buigzaam metaal. Door de manier van vlechten vormt het een heel stevig soort hekwerk. Het gaas wordt tussen een frame van hout of metaal geplaatst. Gaashekwerk kan voor allerlei doeleinden ingezet worden. Het staat bekend om het gebruik bij de afzetting van een kippenhok bijvoorbeeld. Het materiaal is voldoende stevig om de kippen niet te laten ontsnappen.

Gaashekwerk met houten of metalen afwerking

Gaashekwerk kan worden afgewerkt met hout langs de randen voor stevigheid. Voor meer stevigheid wordt het gaaswerk vaak afgezet met metalen buizen. De afwerking met metaal zie je vaak bij bedrijven of soms langs een schoolplein of bij een voetbalveld. Een andere mogelijkheid is de afwerking met betonnen palen. Aangezien dit esthetisch wat minder kan ogen, wordt dit vaak ingezet voor terreinen die deze waarde niet nodig achten (bij bijvoorbeeld een voetbalveldje in een woonwijk).

Hoogte van het gaashekwerk

De hoogte van gaashekwerk kan erg verschillen. Het ligt aan het doeleinde welke hoogte gewenst is. Als het bijvoorbeeld gebruikt wordt om de veiligheid van een bedrijf te waarborgen, dan is het raadzaam een hoog gaashekwerk neer te zetten. Eventueel afgezet met prikkeldraad bovenop. Als je gaashekwerk wil hebben dat hoger is dan twee meter voor de tuin, dan moet je een vergunning aanvragen. Vaak kan een hekwerkbedrijf advies geven over de nodige vergunningen en tijdsduur van de aanvraag. Hou er dus rekening mee dat er niet direct kan worden begonnen met het plaatsen van het gaashekwerk.

Onderhoud door een specialist

Het onderhoud van gaashekwerk is vrij eenvoudig. Door het materiaal is het sowieso een duurzame keuze, het gaat namelijk erg lang mee. Om van de maximale levensduur van gaashekwerk gebruik te maken is het raadzaam deze af en toe te voorzien van een onderhoudsbeurt. Dan wordt de kwaliteit van het materiaal gecheckt en er wordt gecheckt of er geen gaten zitten ergens. Als het gaashekwerk een veiligheidsfunctie heeft, is het een goed idee dit met enige regelmaat door een specialist te laten checken. Dit is bovendien bij wet verplicht.