Sierhekwerk

De naam sierhekwerk zegt het eigenlijk al, dit soort hekwerk wordt gebruikt voor de sier. Het bestaat vaak uit mooie, ronde vormen en heeft als doel er mooi en verzorgd uit te zien. Het kan net de finishing touch geven aan een tuin of park. Sierhekwerk is verkrijgbaar in verschillende hoogtes en maten. Soms wordt het metaal in een kleur geverfd. Veel bedrijven kunnen sierhekwerk op maat leveren. Dus bij specifieke wensen is dit een ideale manier om de tuin mooi af te maken.

Sierhekwerk materialen

Sierhekwerk wordt veelal gemaakt van metaal. Dit geeft een strakke en verzorgde uitstraling. Bovendien is het hierdoor iets gemakkelijker in het onderhoud dan bijvoorbeeld hout. Het voornaamste onderhoud betreft als je het hek verft. Vaak zie je donkergroen of donkerblauw gecombineerd met wit. Dit moet dan na een aantal jaar opnieuw geschilderd worden. Dit bevordert de levensduur van het sierhekwerk en bovendien blijft het er dan mooi uitzien.

Sierpoort, inlooppoort en inrijpoort

Vaak wordt sierhekwerk gecombineerd met een mooie toegang. Het ligt natuurlijk aan het doeleinde van het hek voor welke toegang er gekozen wordt. Zo heb je een sierpoort, loophek of inrijpoort. Een sierpoort maakt de tuin helemaal af. De sierpoort staat niet alleen mooi, maar is ook handig voor toegang tot bijvoorbeeld de tuin. Een looppoortje is ideaal bij het gebruik van een wat lager sierhekwerk. Als het om een grotere toegang gaat, is er ook de mogelijkheid om te kiezen voor een inrijpoort. Ideaal dus voor een parkeerplek achter het hekwerk. Bovendien bieden veel bedrijven ook een geautomatiseerde inrijpoort aan. Zo hoef je niet meer de auto uit te stappen.

Zelf doen of uitbesteden

Sierhekwerk is zowel bij bouw winkels als hekwerkbedrijven te verkrijgen. Als je zelf sierhekwerk wil gaan plaatsen, dan is de bouw winkel de ideale plek om alle benodigdheden te halen. Als je de plaatsing van het sierhekwerk liever wil uitbesteden dan is het raadzaam dit door een hekwerkbedrijf te laten doen. Die kunnen het gehele proces in handen nemen en jou hierdoor ontlasten. Ook bieden veel hekwerkbedrijven aan om regelmatig onderhoudswerkzaamheden te verrichten. Een ideale service als je hekwerk geschilderd hebt bijvoorbeeld. Ook is het handig om hekwerk af en toe te laten checken of de kwaliteit van het materiaal nog kwalitatief voldoende is.